Er is een grote selectie van LED-verlichting beschikbaar van veel verschillende fabrikanten, dus het kan moeilijk zijn om te weten wie en welke High Bay-producten u moet investeren.  High Bay verlichting wordt vaak gebruikt in gebieden die een groot gebied verlichten en hoge plafonds hebben, zoals magazijnen, industriële gebouwen, fabrieken en sportgebieden.

Onderzoek is belangrijk

Tegenwoordig bestaan de meeste High Bay-armaturen uit honderden kleine lichtgevende diodes (LED’s) die aan een PCB worden gesoldeerd. Dit betekent dat de lichtbron niet kan worden vervangen, de prestaties en levensduur worden bepaald door de kwaliteit van het armatuurontwerp. Daarom is het essentieel om tijd te besteden aan het onderzoeken van de markt, zodat er geïnvesteerd wordt in het juiste product.

Technologie is belangrijk

Je hebt het waarschijnlijk al vaak gehoord – schakel over op LED!
Een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven kiezen voor de overstap naar LED-verlichting zijn de vele voordelen. Ter vergelijking: gloeilampen meten 10-20 lumen per watt, terwijl industriële verlichtingsarmaturen meestal beginnen bij 140 lumen per watt. Een andere optie die de LED technologie biedt, is de dimfunctie, die een voor de hand liggende keuze is als we het over High Bay hebben. Hierdoor kunt u grote besparingen realiseren, aangezien dit type alleen energie verbruikt wanneer er daadwerkelijk mensen in de ruimte aanwezig zijn.

Investeer in de kwaliteit van het licht in de loop van de tijd
De twee meetmethoden die worden gebruikt om de kwaliteit van het licht te bepalen zijn CRI en CCT. CRI is het vermogen van de lichtbron om nauwkeurig kleuren te reproduceren op index 0-100, en CCT is de bronkleurentemperatuur, die wordt gereproduceerd op een schaal van 1.000 tot 10.000 Kelvin. Veel fabrikanten kiezen ervoor om LED-armaturen te evalueren op basis van deze parameters en zullen deze ook opnemen in de productdatasheets. Waar u op moet letten is hoe de lamp na de oorspronkelijke levensduur van het armatuur na x aantal uren zal presteren. We zien dat de efficiëntie meer dan 10% kan dalen, en dit is precies waar we rekening mee moeten houden voordat we kiezen voor High Bay verlichting. Deze verlichting in combinatie met Mortex muren brengen een toffe look met zich mee. Mortex Rogita is een bedrijf gespecialiseerd in deze, ook voor Microtopping look

Het belang van LED-drivers

Het regelen van de temperaturen van de LED-matrix en het optimaliseren van de optische extractie-efficiëntie zijn voor elementen die worden geleverd voor de levensduur en prestaties van de armatuur. Sommige LED High Bay-armaturen zijn uitgerust met drivers die slechts tussen 25.000 en 50.000 uur leveren bij een bepaalde temperatuur van bijvoorbeeld 25 graden. Zorg er daarom voor dat het product dat u kiest in aanmerking is genomen bij de controle van de levensduur van de driver naast de LED’s.

Koop armaturen met de focus op de toekomst
Producten en technologie worden steeds slimmer en intelligenter – verlichting is geen uitzondering. U ziet misschien niet de grote waarde in het investeren in een systeem waar u het licht naar behoefte kunt regelen. Hou er wel rekening mee dat een hoogwaardig High Bay armatuur ook de komende jaren bruikbaar zal zijn. Het is belangrijk dat u een oplossing kiest die nu en in de toekomst relevant is, zodat u niet gedwongen wordt om binnen enkele jaren een mogelijk verouderd of incompatibel systeem te gebruiken.